Tidig morgon. Jill o Conny skulle mend bussen till Narvik kl. 09. Vi var lite oroliga för vi hade inte sett varken busstation eller någon hållplats. Killen som sålde de fantastiskt goda bröden förklarade att det finns inga hållplatser. Man viftar bara med armen när bussen kommer. Och det finns bara en gata!

De kom iväg och senaste rapporten sa att de just passerat Björkliden med tåget.

Hasse och jag gav oss iväg västerut dvs till utsidan av Lofoten.  Där är det mindre turister men kan vara hårdare väder. Men det har vi ju inget emot. Varken det ena eller det andra. Yr.no hade lovat solsken hela dagen men den tog visst Jill och Conny med sig när de for. Vi hade mulet, med riktigt lågt i tak. Ganska häftiga vyer det med. 

Vi gick för motor genom Gimsöysundet i motvind men med 1-2 knops medström. Skönt att få hjälp av naturen. Eftersom det ev. skulle vara upp till 10 m/ s inatt så ville vi ligga i hamn och inte för ankar. Det blev Laukvik lite norrut. Man märker direkt att man är ute på öppet hav för det blir direkt lite större vågor, att båten rullar lite mer. Rent praktiskt märktes det på att plötsligt for det ut lite saker ur ett skåp i köket. Vi hade glömt att stänga en lucka. Men de var av plast så inget krossat!

På vägen gjorde vi ett halvhjärtat försök att ta upp en middagstorsk utan framgång. Vi skyller det på att det inTe fanns något grund. Hela havet där vi passerade var 10-15 m djupt. Vi har ju lärt oss att fisken gärna håller till på grunden.

Framme kl 13. Sopplunch och sen ett försök att  vandra upp på Matmor, berget innanför byn. Vi cyklade först och hittade en stig men den gick längs med berget istället. Dessutom vägrade molnen att lyfta från bergstoppen så det var lika bra att vi inte kom opp dit.  Behållningen av vandringen, utom motionen, var att en havsörn lyfte från en klippa inte långt från oss. Mäktigt. När vi kommer tillbaka till Lauvika har solen kommit och det blåser bara lätt. Vi kan sitta ute i sittbrunn och njuta.

Här finns inte dusch så vi får fixa det på båten. Med lång slang från kran i badrummet ut till bryggan så funkar det bra.

Till kvällen mojnar det och molnen lyfter från bergstopparna. Vi äter middag ute i solskenet.  Tack Jill o Conny för att ni lämnade tillbaka solen till oss.z

 

 

 

 Jill och Conny ger sig av med buss till Narvik.

På väg västerut. Låga moln täcker alla toppar. 

Medströms. GPSfart är större än Fart genom vattnet. 

En röd liten stuga under berget. 

 

Man känner respekt för alla som i gamla tider slet på havet. 

 

 Havsörn.

Törrfisk” men bara huvuden. Massor.

 Torkade torskhuvuden. Stor expertprodukt här. 

 Här är vi.

Primitiv, men fungerande dusch.

 

Middag i solen.

.

.